Wanneer u problemen hebt om op te staan door gewrichtspijn en stijfheid, dan bent u niet alleen. Stijfheid in de ochtend komt vaak voor in personen met artritis, reuma, fibromyalgie en personen met een inactieve levensstijl. Slapen in vreemde posities voor lange periodes tijdens de nacht kan ook stijfheid veroorzaak. Uw slaappositie kan voortdurende druk, verlies van zuurstof in de weefsels, en een verminderde bloedstroom in de spieren veroorzaken. Dit kan leiden tot een opbouw van melkzuur, die stijfheid veroorzaakt wanneer u opstaat.

De stijfheid in de ochtend is natuurlijk frustrerend en kan uw levensstijl beïnvloeden, dus is het belangrijk om te ontdekken hoe u uzelf kunt helpen, en één van de beste manieren is het ontwikkelen van een ochtendroutine. Begin uw ochtend met onze tips, en dit zal uw mobiliteit verbeteren en uw symptomen verminderen.

OCHTENROUTINE VOOR BETERE MOBILITEIT EN MINDER STIJFHEID

Begin de dag met langzame, trage bewegingen – na het opstaan, beweeg uw stijve gewrichten traag en langzaam zonder te trekken of te strekken. Maak langzame cirkelvormige bewegingen, waarbij u de gewrichten draait en buigt. Om de mobiliteit in uw lichaam te verbeteren, beweeg al uw gewrichten, inclusief de gewrichten in uw polsen, nek, schouders, ellebogen, knieën en tenen.

Strek voorzichtig – Wanneer de gewrichten een beetje hebben bewogen, strek elk getroffen gewricht. Hou uw gewricht gestrekt voor 20 tot 30 seconden en herhaal voor elk gewricht twee tot drie keer. Beweeg traag en strek niet te ver. Strekken mag nooit pijnlijk zijn. U kunt de fysiotherapeut vragen om u een persoonlijk plan en strekprogramma te geven voor het verminderen van pijn en het voorkomen van symptomen.

Gebruik warmte therapie – Gebruik een elektrisch deken of een warm bad in de ochtend. Dit kan helpen om stijve gewrichten te doen ontspannen. Een warm bad kan helpen om de spiervezels te doen ontspannen en is veel beter dan warme wikkels, die alleen oppervlakkig werken. Een warm bad verwarmt de spierweefsels ook veel dieper, want de extra warmte kan nergens ontsnappen.

Verminder stress – Stress kan een grote invloed hebben op uw spieren. Wanneer we ons gestrest voelen, dan is de automatische reactie van ons lichaam om gespannen te staan, dit als een reactie op een situatie, persoon of een gebeurtenis die ons zo doen voelen. Het is belangrijk om de geest en het lichaam te ontspannen om gespannen spieren te ontspannen. Meditatie en ademhalingstechnieken zijn enkele van de meest populaire manieren om onze geest te kalmeren wanneer we stress voelen. Plantaardige remedies zijn een ander alternatief die belovende, ontspannende effecten hebben aangetoond, maar ook normale hoeveelheden van calcium in het bloed houdt en bijdraagt tot zijn absorptie en opslag.

Neem medicijnen – medicijnen kunnen helpen om stijfheid in de ochtend te controleren. Niet-steroidale ontsteking-werende medicijnen kunnen helpen in bepaalde gevallen. Spreek met uw huisarts om het juiste medicijn te vinden voor het beste resultaat. Hou het medicijn naast uw bed zodat u het kunt innemen een halfuur voor het opstaan en zodoende symptomen kunt verminderen.

Gebruik een gewricht crème – Breng de gewricht crème aan in de ochtend. Kies voor Acuraflex crème, die een effectieve formule heeft met natuurlijke ingrediënten die al eeuwenlang voor hun efficiëntie worden gebruikt, meestal voor acute en chronische pijn veroorzaakt voor ontstekingen, blessures, degeneratieve ziekten zoals artritis, osteoporose, ischias, enz. Het werkt als een ontsteking-werend middel en is ook verdovend voor pijn.

Gebruik een ontsteking-werend dieetEen ontsteking-werend dieet kan helpen voor het verminderen van ontsteking en pijn. Zorg ervoor dat u goed eet tijdens de dag. De aanbevolen voeding voor een ontsteking-werend dieet komt overeen met het Mediterraans dieet en omvat het gebruik van meer vis, vers fruit, groenten en gezonde vetten; het matig gebruik van noten; beperkte inname van rood vlees en matig gebruik van rode wijn is aanbevolen. Voeding die vermeden moet worden staat in verbinding met geraffineerde suikers, simpele koolhydraten (witte bloem, suiker, witte rijst) rood vlees en vleesproducten; zuivel moet ook beperkt worden.

Blijf actief – Als u artritis of andere gewrichtsproblemen heeft, voeg dan zeker kersen, spinazie, groene thee en lijnzaad aan uw dieet toe. Gebruik aloe vera en bessen voor het behouden van flexibiliteit en stevigheid, spieren, pezen en gewrichten. Toch is er lichaamsbeweging nodig, anders krijgt het articulair kraakbeen niet de nodige nutriënten. Kraakbeen heeft geen bloedvaten die het met de nodige ingrediënten kan voorzien (zuurstof en nutriënten), maar gebruikt de gewrichtsvloeistof om deze stoffen te verkrijgen. Dit is waarom regelmatige lichaamsbeweging fundamenteel is voor de gezondheid van het kraakbeen.

Drink genoeg water – de samentrekking van de spieren of krampen in de benen kunnen een vroeg teken zijn van dehydratatie. U zou 8 tot 10 glazen water per dag moeten drinken, afhankelijk van de structuur van uw lichaam en de activiteiten. Wanneer u ziek bent of aan sport doet, is het belangrijk om meer water te drinken; dit om de vloeistof die u verliest door zweet te vervangen. Water kan ook helpen om de spieren te onderhouden en harde, stevige spieren te verzachten.

Drink kersensap – Zure en zoete kersen zijn rijk in antioxidanten, hebben ontsteking-werende eigenschappen en kunnen schade aan spieren voorkomen tijdens het sporten. Een studie heeft aangetoond dat lange afstandslopers die kersensap dronken voor het lopen minder pijn en stijfheid hadden na het sporten.

Neem Vitamine D – Dit zijn de essentiële ingrediënten voor gezonde botten en gewrichten. Vitamine D is vereist voor een goede fysieke en mentale gezondheid, helpt met osteoporose, cardiovasculaire aandoeningen, en depressie. De best gekende manier voor het lichaam om vitamine D verkrijgen is door blootstelling aan zonlicht. Naast zonlicht, kan vitamine D verkregen worden van vette vissen zoals zalm, tonijn, makreel of sardienen, melk en zuivelproducten, fruitsap, lever en champignons. U kunt ook vitamine D innemen in de vorm van een dieetsupplement.

Neem calcium – Calcium is het meest voorkomende mineraal in het menselijke lichaam, en het kan gevonden worden in botten en tanden. De meest gekende taak van calcium is het voorkomen van osteoporose. Het is essentieel voor het bouwen van botten en tanden, het goed functioneren van het zenuw- en spierstelsel, het regelen van hartritme, bloeddruk en bloedstolling, en het is ook belangrijk voor de hormonenbalans. Calcium kan niet in het lichaam aangemaakt worden, dus moet het verkregen worden via voeding en voedingssupplementen.

Verhoog de inname van magnesium – Magnesium is een belangrijk mineraal nodig voor het samentrekken van de spieren, energieproductie, en het vormen van botten en cellen. Magnesium is ook belangrijk voor flexibiliteit. Lage hoeveelheden van dit mineraal kunnen zorgen voor een opbouw van melkzuur in de spieren, die spanning veroorzaken. Magnesium kan gevonden worden in pompoenzaden, spinazie, avocado’s en in bepaalde drankjes en voedingssupplementen.

Begin vitaminen en kruiden te gebruiken – Wanneer u niet zeker bent dat u alles kunt krijgen uit een normaal dieet, neem dan extra vitamines en mineralen. Wanneer u last hebt van gewrichtsaandoeningen, dan heeft u mineralen zoals B vitamines, C, D en E vitamines, zink, selenium, magnesium en ijzer, en chondroitin en glucosamine nodig. De medische planten Boswellia serrate en astaxanthine hebben ook positieve effecten in een ondersteunende therapie voor reumatoïde artritis.

Naast het advies van uw dokter, moet u ook alternatieve therapieën ontdekken – acupunctuur, chiropractie, massages, aromatherapie en een voorgeschreven dieet kunnen nuttig zijn om de symptomen te verminderen.