WIJ HEBBEN DE BESTE GENEESMIDDELEN VOOR GEWRICHTEN, KNIE-, SCHOUDER-, EN NEKPIJN GESELECTEERD.

Gewrichtspijn (artralgie) gaat meestal samen met ouder worden. Dit onaangenaam symptoom kan een teken zijn van een ernstige ziekte of een gevolg van een blessure die u in het verleden heeft gehad. Daarom moet de behandeling de oorzaken van de gewrichtspijn aanpakken. Wanneer een behandeling gestart wordt, dan moet u eerst contact opnemen ment een gespecialiseerde dokter, die de oorzaak kan achterhalen en verdere stappen kan voorstellen. Om ongemak en ontsteking veroorzaakt door gewrichtspijn te verminderen, kan uw dokter pijnstillers voor gebruik over een korte termijn voorschrijven. Wanneer pijnstillers op lange termijn gebruikt moeten worden, adviseren ze patiënten meestal om natuurlijke crèmes, gels of natuurlijke voedingssupplementen zoals Acuraflex te gebruiken.

MEDICIJNEN VOORGESCHREVEN VOOR MATIGE GEWRICHTSPIJN

Voor patiënten met matige gewrichtspijn wordt het aanbevolen om paracetamol in te nemen en de laagst mogelijk maar effectieve dosering niet-steroïde ontstekingsremmers, maar alleen voor een korte periode. Farmaceutische medicijnen worden slechts voor een korte tijd ingenomen omdat dergelijke medicijnen schadelijke bijwerkingen kunnen hebben op lange termijn, vooral met betrekking tot de maag. Als er naast gewrichtspijn ook zwelling en ontsteking aanwezig is, dan worden niet-steroïde antireuma medicijnen voorgeschreven met protonpompremmers (PPIs) om de maag te beschermen.

Patiënten zijn zich momenteel meer bewust over de gevaren van antireuma medicijnen en pijnstillers, vooral wanneer ze op lange termijn gebruikt worden. Voor het gebruik van deze medicijnen in zelftherapie, zonder het toezicht van een arts, kan bijwerkingen veroorzaken, voor met betrekking tot te maag. Wanneer ze gebruikt worden voor een korte tijd onder het toezicht van een arts, kunnen antireuma medicijnen, paracetamol en pijnstillers onvervangbare voordelen hebben. Ze kunnen onmiddellijk, snel en effectief werken voor acute gewrichts- en spierpijn.

Wanneer het om chronische pijn in de gewrichten, spieren, ledematen, ischias of artritis gaat, is het nodig om te kiezen voor therapie op lange termijn. Dergelijke therapie moet over een langere periode gedaan worden en mag geen bijwerkingen veroorzaken. In deze gevallen worden natuurlijke voedingssupplementen, zalven, gels en crèmes zoals Acuraflex gebruikt. Meer efficiëntie kan ook verkregen worden door gebruik te maken van de Acuraflex set (capsules + crème).

MEDICIJNEN VOORGESCHREVEN VOOR ERNSTIGE GEWRICHTSPIJN

Wanneer ernstige gewrichtspijn optreedt, kan een combinatie van tramadol en paracetamol voorgeschreven worden. De dokter zal u adviseren om deze medicijnen voorzichtig te gebruiken en zal rekening houden met de duur van de therapie.

Medicijnen zoals gels, zalven en crèmes (bijvoorbeeld ibuprofen, voltarol, enz.) zijn effectief gebleken in het verminderen van ernstige gewrichtspijn. Ze worden direct op het pijngebied (gewricht of spier) aangebracht, dit meerdere keren per dag en voor een specifieke periode. Hoewel, dit geldt niet voor het gebruik over een lange periode, omdat deze geneesmiddelen een schadelijk effect kunnen hebben op het lichaam. Wanneer therapie over een lange periode zal plaatsvinden, dan wordt de Acureflex set (capsules + crème) meestal aangeraden.

MEDICIJNEN VOORGESCHREVEN VOOR ZEER ERNSTIGE GEWRICHTSPIJN

Wanneer zeer ernstige gewrichtspijn of ontsteking optreedt, dan wordt een blokkerende therapie (die alleen corticosteroïden of corticosteroïden met andere geneesmiddelen) aangebracht. Dit soort therapie kan maximum 3 keer per jaar plaatsvinden.

NATUURLIJKE GENEESMIDDELEN VOOR GEWRICHTSPIJN

Het merendeel van mensen besteedt niet genoeg aandacht aan de gezondheid van hun botten en gewrichten, en negeren meestal de eerste klinische symptomen van gewrichtspijn en een verminderde gewrichtsfunctie. Deze problemen worden nog niet als een aandoening beschouwd. Hoewel, de juiste instelling met betrekking tot deze symptomen op jongere leeftijd zal helpen om gezondere gewrichten te behouden op oudere leeftijd.

De behandeling van gewrichten en gewrichtspijn met plantaardige en natuurlijke remedies is al enkele duizenden jaren bekend. Vandaag brengt de ontwikkeling van moderne technologische productieprocessen betere actieve ingrediënten verkregen uit planten, en dit heeft een goede invloed op, naast andere dingen, de kwaliteit van natuurlijke remedies en hun efficiëntie.

Effectieve en kwaliteitsvolle medicijnen hebben verschillende voordelen zoals:

 • effectief in het behandelen van symptomen en bepaalde aandoeningen
 • heel wat minder bijwerkingen
 • ze kunnen over een langere periode gebruikt worden zonder negatieve effecten op het lichaam
 • wanneer we kruiden, mineralen, vitaminen en antioxidanten in de juiste en optimale dosering nemen, dan zullen ze een positief effect hebben op veel aandoeningen en symptomen
 • koop online of in de apotheek
 • thuislevering
 • kopen zonder voorschrift
 • discrete aankoop

Er zijn verschillende wetenschappelijke studies die de positieve werking van kruiden, vitaminen en mineralen ondersteunen voor gezonde gewrichten, botten, spierpijn, enz. Natuurlijke medicijnen voor gewrichtspijn en gezonde botten zijn beschikbaar in verschillende vormen. Toch komen ze het meest voor in crèmes, zalven, oliën en natuurlijke supplementen zoals capsules, pillen en poeder.

HOE KUNT U DE BESTE NATUURLIJKE GENEESMIDDELEN HERKENNEN VOOR GEWRICHTEN EN GEWRICHTSPIJN?

Het is een algemeen bekend feit dat medicijnen zoals paracetamol, ibuprofen, voltaren, en gelijkaardige medicijnen voorgeschreven worden voor gewrichts- en spierpijn. Toch mogen deze medicijnen niet voor een lange tijd worden genomen, dit door de schadelijke effecten die zij kunnen hebben op de maag en de rest van het lichaam.

Voor de bovenstaande redenen en de schadelijkheid van de medicijnen, kiezen meer en meer mensen voor natuurlijke remedies voor gewrichten, gewrichtspijn, spierpijn en de algemene gezondheid van de botten. Deze kwaliteitsvolle natuurlijke supplementen zijn even efficiënt en veroorzaken meestal geen schadelijke bijwerkingen op de maag en andere organen. Ze kunnen ingenomen worden voor een langere periode en zonder bijwerkingen. Dit is hun grootste voordeel.

Natuurlijk is het belangrijk om natuurlijke medicijnen alleen te nemen wanneer deze effectief voor u zijn. Effectieve natuurlijke supplementen voor gewrichten, gezonde botten, gewrichts- en spierpijn zijn niet veelvoorkomend, dus het is een goed idee om ze aan te kopen zoals aanbevolen.

HOE KUNT U DE BESTE NATUURLIJKE MEDICIJNEN HERKENNEN VOOR GEWRICHTEN EN GEWRICHTSPIJN?

Er is een ongeschreven regel dat kwaliteitsproducten meestal in Europa worden gemaakt of in West-Europa, dit door de strikte regelgevingen en betere kwaliteitscontroles. Het aantal natuurlijke ingrediënten in de formule is een belangrijke indicatie. Natuurlijke supplementen bevatten, naast andere ingrediënten, Turmeric. Deze is goed voor gewrichts- en spierpijn. Het is ook belangrijk dat een fabrikant ook een crème en capsule set aanbiedt. De crème werkt lokaal, direct op een pijnlijke, gezwollen of geblesseerde plaats. Capsules werken op een interne manier op lange termijn. Ze werken ook actief op de botten, gewrichten, en spieren. Dit is een hele logische aanpak wanneer u erover nadenkt.

Therapie die zowel interne als externe actie onderneemt (bijvoorbeeld Acuraflex) is momenteel één van de meest moderne aanpakken voor het behandelen van gewrichten, spierpijn, enz. U moet alleen crème en capsules kopen van dezelfde fabrikant, die het gecombineerd effect van deze geneesmiddelen aanbeveelt. Het gecombineerd gebruik van deze geneesmiddelen mag ook geen bijwerkingen veroorzaken. Nutrilago® is een bekende fabrikant van natuurlijke medicijnen en de eerste fabrikant die deze natuurlijke behandelmethode succesvol heeft gebruikt (intern-extern).

 

DE BESTE NATUURLIJKE GENEESMIDDELEN VOOR GEWRICHTEN BESCHIKBAAR ZONDER VOORSCHRIFT

Er zijn verschillende pillen, capsules, zalven en gewricht crèmes die kunnen aangekocht worden zonder doktersvoorschrift. Voor het nemen van medicijnen voor gewrichten, spieren, botten, kraakbeen, en medicijnen zonder voorschrift, neem eerst contact op met uw dokter voor advies.

1. Nutrilago® ACURAFLEX capsules en crème set *****

lijek za zglobove

za_zglobove_kosti_mišiće_bol_u_koljenu_vratu

De prijs voor de Acuraflex set is 46,30 €

Nutrilago® ACURAFLEX CAPSULES *****

tablete za zglobove

 • De eerste keuze voor veel patiënten die last hebben van symptomen zoals pijnlijke gewrichten en spieren, stijfheid, versleten kraakbeen, ischias en artritis.
 • Voor de beste resultaten, is het aanbevolen om de Acuraflex set (capsules en crème) tegelijkertijd te gebruiken.
 • Nutrilago® ACURAFLEX is heel effectief voor andere gezondheidsproblemen en aandoeningen
 • Het is een effectief en veilig product wanneer het gebruikt wordt volgens de instructies van de fabrikant.
 • Bestaat uit tot op 11 actieve plantaardige extracten, dit maakt het een toonaangevend product op de markt
 • De ACURAFLEX Nutrilago® set is momenteel de meest moderne aanpak voor het behandelen van pijnlijke gewrichten, spieren, ischias…
 • De inhoud van 60 capsules is voldoende voor een behandeling van 30 dagen (2 capsules per dag)
 • De effecten nemen exponentieel toe met langer gebruik
 • Beschikbaar voor aankoop op de officiële website voor ACURAFLEX, acuraflex.nl.
 • Kan makkelijk worden aangekocht zonder voorschrift
 • De prijs voor 1 pakket van 60 capsules (11 actieve ingrediënten) is 29,50 €.

 

ACURAFLEX® CAPSULE INGREDIENTEN:

 1. Kurkuma longa extract, 95% Kurkumin
 2. Boswellia serrata extract, AKBA
 3. Piper nigrum extract, Piperine
 4. Chondroitin
 5. Glucosamine
 6. Vitamine C (L-ascorbinezuur)
 7. Vitamine D (D3-Cholecalciferol)
 8. Vitamine B6 (Pyridoxine)
 9. Vitamine B1 (Thiamine)
 10. Magnesium
 11. Calcium

 

Nutrilago® ACURAFLEX CRÈME *****

krema za bol u zglobovima, ramenima, vratu

 • Actief en krachtig
 • De eerste keuze voor veel patiënten die last hebben van symptomen zoals pijnlijke gewrichten en spieren, stijfheid, versleten kraakbeen, ischias en artritis.
 • Voor de beste resultaten, is het aanbevolen om de Acuraflex set (capsules en crème) tegelijkertijd te gebruiken.
 • Nutrilago® ACURAFLEX is heel effectief voor andere gezondheidsproblemen en aandoeningen
 • Het is een effectief en veilig product wanneer het gebruikt wordt volgens de instructies van de fabrikant.
 • Bestaat uit tot op 13 actieve plantaardige extracten, dit maakt het een toonaangevend product op de markt
 • De ACURAFLEX Nutrilago® set is momenteel de meest moderne aanpak voor het behandelen van pijnlijke gewrichten, spieren, ischias…
 • Modern, luchtledig pakket garandeert duurzaamheid en kwaliteit
 • Komt aan in een groot en praktisch pakket van 100 ml
 • Het product is meer effectief wanneer het samen met Acuraflex capsules wordt gebruikt
 • Beschikbaar voor aankoop op de officiële website voor ACURAFLEX, acuraflex.nl.
 • Kan makkelijk worden aangekocht zonder voorschrift
 • Pakket bevat 100 ml.
 • Prijs voor 1 pakket van 100 ml (13 actieve ingrediënten) is 25,00 €.

 

ACURAFLEX® CRÈME INGREDIENTEN:

 1. Kurkuma Longa wortelolie
 2. Zingiber officinale wortelolie
 3. Eucalyptus globulus bladolie
 4. Aloe Barbadensis bladolie
 5. Capsicum Frutescens fruitextract
 6. Menthol
 7. Camphor
 8. Gaultheria procumbens bladolie
 9. Brassica campestris zaadolie
 10. Acacia catechu gom
 11. Prunus Amygdalus Dilcis olie
 12. Simmondsia Chinensis zaadolie
 13. Vitamine E (Tocoferol)

 

2. SYNOFIT ****

 • Synofit Basic is een voedingssupplement met Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad voor de gewrichtsfunctie.
 • Synofit Basic bevat ook Vitamine C, wat helpt bij het behoud van gezond kraakbeen. Synofit Basic bevat Groenlipmossel (Perna canaliculus). Synofit Basic is 100% natuurlijk.
 • De Synofit Basic Capsules zijn verkrijgbaar per 60 stuks.
 • Gebruik: 2-3 keer per dag innemen
 • Niet geschikt voor mensen met een allergie voor weekdieren.
 • Prijs per 100 g: € 55,16

 

INGREDIËNTEN:

 1. Groenlipmossel (Perna canaliculus)
 2. Vitamine C en E
 3. Curcumine (Curcuma longa)
 4. Zwarte bes (Ribes nigrum)-blad

 

3. CURCUDYN ***

 • CurcuDyn® bevat bio-geoptimaliseerd kurkuma-extract aangevuld met gember, vitamine C en vitamine D voor soepele gewrichten en spieren en voor ondersteuning van het kraakbeen.
 • Bevat 2 natuurlijke ingrediënten
 • Niet aangewezen bij zwangerschap, borstvoeding, gebruik van orale anticoagulantia en obstructie van de galwegen
 • Gebruiksaanwijzing: 2 capsules per dag of zoals aanbevolen.
 • Verkrijgbaar in apotheken
 • Verpakking: 60 capsules en 180 capsules
 • Prijs voor 60 capsules: € 20,49 / 180 capsules – € 54,99

 

INGREDIËNTEN:

 1. Curcuma longa-extract
 2. Gemberwortelextract
 3. Vitamine C en D

 

4. FLINNDAL GLUCOSAMINE ***

 • Flinndal Glucosamine is gemaakt van glucosaminesulfaat2KCl. Mét curcumine, voor soepele gewrichten.
 • Bevat 2 natuurlijke ingrediënten
 • Het product niet gebruiken als je allergisch bent voor schaaldieren.
 • Dagdosering: 2 tabletten. Met een glas water, bij voorkeur vlak voor of tijdens een maaltijd.
 • Zonder recept verkrijgbaar
 • Prijs voor het pakket van 180 tabletten: vanaf € 38,29.

 

INGREDIËNTEN:

 1. Glucosamine
 2. Curcumine

 

5. ATRIMOVE ***

 • Atrimove® granulaat is een supplement in poedervorm, voor botten, spieren en gewrichten.
 • Atrimove beschermt het gewrichtskraakbeen en stimuleert het lichaam om kraakbeen glad en veerkrachtig te maken.
 • 1 maatlepel is 10 gram. Een pot Atrimove is voldoende voor 44 dagen gebruik.
 • Niet gebruiken bij overgevoeligheid of allergie voor schaaldieren.
 • Prijs voor 440 g: van € 57,90

 

SAMENSTELLING:

 1. Glucosamine
 2. Chondroïtine
 3. MSM
 4. Vitamine B6 (Pyridoxaal-5-Fosfaat)
 5. Vitamine C (gebufferd)
 6. Calcium
 7. Magnesium
 8. Mangaan (citraat)
 9. Vitamine D3